Esettanulmányok

Zsemlye Csaba parapszichológus többféle problémát kezel Csodálatos gyógyulások

Több dolgok vannak földön és égen, mintsem bölcs elménk álmodni képes – írja Shakespeare. A parapszichológia is ezen „dolgok” közé tartozik, amely eredményesen alkalmazható legkülönfélébb betegségek, egészségügyi és pszichés problémák gyógyítására, kezelésére. Zsemlye Csaba nemzetközi diplomás parapszichológust nagyon sokféle testi-lelki bajjal felkeresték már, és szellemi gyógyító képességét már számos esetben bizonyította. Tevékenységét csodálatos gyógyulások kísérik.

– A parapszichológia azon az elven alapul, hogy a szubjektív belső világunk és az objektív külső világunk nem különálló, hanem szervesen összefüggő rendszert alkot. Ha ebben a rendszerben szakadás következik be, vagyis felborul a test és lélek egyensúlya, betegségek alakulnak ki. A parapszichológus dolga éppen ezért az, hogy a test és a lélek között újból egyensúlyt teremtsen, melynek köszönhetően beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. Az alternatív módszert a legkülönfélébb betegségek gyógyítására pont ez teszi alkalmassá.

Tovább »

Mit üzen a betegségünk? Zsemlye Csaba parapszcichológust kérdeztük

Vajon a betegség az élet szükségszerű velejárója? – vélhetően sokan felteszik ezt a kérdést, ahogy sokan szeretnék tudni azt is, miért betegszenek meg. Az emberek nagyon gyakran panaszkodnak tüneteikkel, betegségükkel kapcsolatban, talán egymást is túllicitálva, miközben a miértre a választ önmagukban kellene keresniük.

– A betegség minden esetben a test és lélek egyensúlyában bekövetkező diszharmóniát jelzi. Ha valaki folyamatosan elnyomja kellemetlen érzéseit, haragját, szomorúságát, az előbb-utóbb testi panaszokban nyilvánul meg – mondja a felvetésre Zsemlye Csaba parapszcichológus, szellemgyógyász. – A dologban az a fura, hogy kezdetben semmilyen szervi elváltozást nem tudnak megállapítani a panaszok mögött. Sajnos, ma olyan világot élünk, melybe szervesen beletartozik a betegségkép.

Tovább »

Nem örökre szól a lisztérzékenység

Nincs annál rémisztőbb érzés, mint amikor azt közlik a pácienssel: Ön gyógyíthatatlan betegségben szenved. Lisztérzékenységet és refluxot állapítottak meg Horváth Szilviánál. Miután a lisztérzékenységben szenvedő betegnek egész életre szóló gluténmentes diétát kell tartania, a nagykanizsai lány nem nyugodott ebbe bele.

Tavaly decemberben felkereste Zsemlye Csaba parapszichológust, és a kezeléseknek köszönhetően ma már nyugodtan fogyaszthat búzaliszt-tartalmú ételeket.
– Az állandó gyomorbántalmaim miatt először helikobakter fertőzést diagnosztizáltak, melyre többféle antibiotikumot írtak fel. Mivel panaszaim – savtúltengés, haspuffadás, hasmenés – fél év elteltével sem szűntek meg, elküldtek gyomortükrözésre – kezdte mesélni kálváriáját Horváth Szilvia. – Szövetmintát is vettek, mely alapján megállapították, hogy nincs helikobakter fertőzésem, viszont lisztérzékeny vagyok és refluxban is szenvedek.

Közölték, a lisztérzékenységnek nincs oki kezelése, ezért gluténmentes diétát kell tartanom egy életre szólóan. A diagnózisba nem nyugodtam bele, más gyógymódot kerestem. Így jutottam el Zsemlye Csabához, aki megígérte, hogy fél év alatt meggyógyít.
El kell árulnom azonban azt is, hogy a betegségek kialakulásában jómagam is szerepet játszottam. Az 52 kilogrammos súlyom ellenére folyamatosan diétáztam az elhízástól tartva, ami egyáltalán nem vált a javamra.

Tovább »

A gyógyulás útja Harmónia lélek és test között

Több évtizedes szakmai tapasztalat van immár a zalai gyógyító, Zsemlye Csaba parapszichológus háta mögött. Örömmel mondhatja el: számos boldog, tünetmentes, sőt gyógyult páciens távozott rendelőjéből. Így volt ez a 2012-es esztendőben is. Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy az értékrend alapú gyógyításban hisz.

A betegségek túlnyomó többsége lelki eredetű; a ki nem mondott és meg nem oldott problémák egy idő után szervi bajokhoz vezetnek. „Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy lekicsinyeljük, elbagatellizáljuk ezeket a lelki okokat, s csak a testi tünetekkel foglalkozzunk. Hallgatnunk kellene a lelkünkre, hogy „ő” legyen az, aki végül a helyes irányba terel minket” – folytatta. Az elmúlt években nagyon sok olyan beteg fordult hozzá, akiről a modern orvoslás már lemondott, vagy egyszerűen csak évek óta nem talált megoldást a panaszaira.

Tovább »

Újra a mozgás örömében!

Szomorú tendencia, hogy ma már a fiatalokat sem kímélik az időskorra jellemző panaszok, betegségek. Ezek közé tartoznak a mozgásszervi problémák is, melyekkel szemben – éppen a beteg a fiatal életkora miatt – sokszor értetlenül áll a modern orvostudomány. Zsemlye Csaba nemzetközi diplomás parapszichológust egy 22 éves fiatalember kereste fel a közelmúltban. Több éve küzd már izomfájdalmaival, izmai, ízületei mozgásának beszűkülésével, melynek igazi okairól még nem kapott választ az általa felkeresett orvosoktól.

Tovább »

Cím: 8900 Zalaegerszeg Ady Endre út 31. I.emelet
Tel: +36 20 925 8304
E-mail:info@zsemlyecsaba.hu