Esettanulmányok

Lelki terápia A daganatos elváltozások gyógyulásában

Pajzsmirigybetegségéből lábadozik egy hölgy, akinek családjában halmozottan fordul elő ez a rosszindulatú daganatos elváltozásokkal is társulható betegség. Először 1982-ben műtötték meg; göböket távolítottak el pajzsmirigyéből. Jóval később betegsége kiújult, melynek következtében pajzsmirigye mellett más szerveit is megműtötték 2010-ben. Tavaly ősszel fordult Zsemlye Csaba parapszichológushoz, és a kezelések hatására az el nem távolított, kisméretű gócok eltűntek szervezetéből, amit orvosi leletek is igazolnak.

– Az első műtétet követően sokáig semmi jele sem volt betegségem kiújulásának, majd 2009-ben egy vizsgálat rossz indulatú elváltozásokat mutatott ki a pajzsmirigyemben, a mellékvesémben és a májamban is. Először a mellékvesémből, majd a pajzsmirigyemből, végül a májamból távolították el a daganatos gócokat. Egy év alatt tehát háromszor műtöttek meg Pesten, a transzplantációs klinikán.

Tovább »

A daganatos megbetegedésekből is van kiút!

Mindenkit letaglóz egy hirtelen jött súlyos betegség, de a gyógyulásba vetett reményt sohasem szabad feladni. A rossz hír először sokkot okoz, de soha nem adhatjuk fel, hinnünk kell abban, hogy legyőzzük a betegséget. A gyógyulás, a gyógyítás képessége ugyanis bennünk van, csak hasznunkra kell fordítani.

Zsemlye Csaba parapszichológus lelki-szellemi szintű gyógyítással képes ezt az adottságot felerősíteni, a szervezet öngyógyító folyamatait beindítani. Két, daganatos betegséggel diagnosztizált beteg mondja el történetét arról, miként léptek a gyógyulás útjára a parapszichológus segítségével.

Tovább »

Gyógyító gondolatok erejével. Lelki praktika a pattanások ellen

Az arc a lélek tükre, arcunkra van írva…  – mennyire igazak ezek a mondások, hiszen arcunkról félelmeink, egészségi állapotunk, pillanatnyi közérzetünk egyaránt leolvashatók. Zsemlye Csaba parapszichológust egy érettségi előtt álló fiatal lány kereste fel idén januárban, akinek arcát gennyes pattanások borították el. Azóta szemmel látható a javulás; elmondja történetét.

– Több bőrgyógyászt és kozmetikust is felkerestem, kipróbáltam sokféle krémet, szedtem gyógyszereket, de mindez nem segített problémámon. A baj nem járt egyedül, mert lisztérzékenységet is megállapítottak nálam; ahogy el kezdtem szedni a gyógyszert, a pattanások is megjelentek. Ez serdülőkorban normálisnak tekinthető, de nem ilyen mértékben. Édesanyám unokatestvére hívta fel figyelmünket Csabára, akinek segítségét kértük. Ő azt mondta, „ezek a pattanások idegtályogok, a lisztérzékenység mellékhatása.”

Tovább »

Értékeljük azt, ami a jelenben adódik A pánikbetegségről – Zsemlye Csaba parapszichológussal

A pánikbetegség nem betegség, hanem egyfajta állapot, amit fogalomba soroltunk, hogy kontrollálni, kategorizálni tudjuk a helyzeteket. Amikor ezt nem tudjuk megtenni, vagy azt hisszük, mindent kontrollálnunk kell, akkor következik be a baj – vélekedik Zsemlye Csaba parapszichológus, aki egyik páciensét arra kérte, hogy mesélje el a gyógyulása útját.   

– Mintegy 3-4 évvel ezelőtt kezdődtek problémáim, melyet úgy jellemeznék, hogy agyamat hozzászoktattam egy nagyfokú adrenalinszinthez, ami függőséget, kényszereket váltott ki belőlem – mondja T. Mónika. – Míg egy hétköznapi ember bármely problémára úgy reagál: jó, megoldom, én úgy éltem át bizonyos helyzeteket, hogy itt a világvége. Nappal erős, magabiztos nőnek mutattam magamat, de este, mikor hazaértem, képletesen szólva ástam egy katasztrófagödröt, melynek szélén sírdogáltam és sajnáltam magam. Éjszaka olyan fulladási rohamok és rémálmok gyötörtek, hogy a halálfélelem miatt szinte semmit sem aludtam.

Tovább »

Gyógyítás a gondolatok erejével

A parapszichológus a test-lélek-szellem együttműködését hozza helyre
A betegségnek oka van, állítja Zsemlye Csaba parapszichológus, aki szerint, ha már ezt a gondolatot kijelentjük, akkor feltehetjük azt a kérdést is: mitől, miként betegszünk meg. Egyik páciense harminc éve küzd súlyos gerincproblémával. Mióta Csabához jár kezelésre, tartása sokat javult, fájdalmai jelentősen enyhültek.

– Testünkben minden az agyunk irányítása alatt áll. Ha ebben a létfontosságú rendszerben valahol zavar keletkezik, az mindig kihat arra a szervre, melynek működtetéséért felel. A betegségek kialakulását így lehet képletesen leírni, és ez igaz erre az esetre is – mondja Zsemlye Csaba. – Ebből az is következik, hogy „fejben” kell rendbe tenni a dolgokat. Parapszichológus lévén rendelkezem olyan képességekkel, melyek segítségével kapcsolatot tudok teremteni a páciens testi és szellemi energiáival.

Olyan rezgéseket, energiákat tudok átadni, melyek normális működtetésre késztetik az agy érintett területeit és az általa irányított szerveket. Úgy vélem, egyfajta közvetítő szerep hárul rám a gyógyításban, mely a gondolatok erején, az energiák koncentrálásán nyugszik.

Tovább »

Cím: 8900 Zalaegerszeg Ady Endre út 31. I.emelet
Tel: +36 20 925 8304
E-mail:info@zsemlyecsaba.hu