Életutam

Test, lélek és szellem diszharmóniája

“Értékrendszerünk hiányossága”

2015 Etalon ujságcikk 

Zsemlye Csabáról élete, munkássága.

Test, lélek és szellem diszharmóniája

A nyugati civilizáció szeretne pozitívabb életszemléletre hangolódni, útmutatást kapni léte-, és problémák megértéséhez. Éppen emiatt egyre elfogadottabb a keleti filozófia, és egyre többen fordulnak a különböző spirituális tanítók felé. A nagy népszerűség okán divat lett a jógamatrac, a füstölő, a meditáció és a tudatos perspektíva, ám ezzel együtt megjelentek az önjelölt szemfényvesztők, és a jól csengő nevek mögött rejtőzködő illúziókeltők is. Valójában az emberi psziché-, és emóció ma sokkal átfogóbb megértést igényel, mint eddig bármikor, ugyanakkor, ha alternatív megoldásokban gondolkozunk, saját felelősségünk, körültekintően választani!

Zsemlye Csaba szerint egy két napos ezoterikus tanfolyam elvégzése sokakat feljogosít arra, hogy gyógyítónak titulálják magukat, emellett észlelhető egyfajta értelmezésbeli káosz is a különböző alternatív gyógymódok terén. Sokan egy kalap alá veszik a természetgyógyászatot a különböző spiritiszta irányzatokkal, vagy például a mágiát a parapszichológiával. Mindezen túl megfigyelhető, hogy a legtöbb valamilyen eszmére alapozó alternatív szemléletmód részévé vált a profitorientált piacnak. De tényleg elég lenne csupán hinni bármiben?

„Én magam a buddhizmus több ezer éves vallási tradíciójának alapértékeit követem, és annak felfogása szerint élek, ám a probléma megoldás terén nem hiszek a HITBEN. Muszáj egyeztetnem a kézzel fogható materialista világgal. Ez különbözteti meg a hivatásos gyógyító orvosokat a kóklerektől. Számomra az orvosilag igazolt eredmény méri a gyógyítás sikerét.” – meséli Zsemlye Csaba. Az 1996-ban Karma Tashi Dordzse névre keresztelt nem hagyatkozik a szubjektivitásra.  „Szép dolog a hit, de ha behoznak egy tíz hónapos beteg gyermeket, nem mondhatják neki azt, hogy higgyen. Ott egyedül az ami segíthet a megfelelő szaktudás, és az abból merített képesség, amit egy életen át tanultak az orvosok és a veleszületett adottságokkal bíró emberek.

Ez a fajta adottság, amit ma leginkább X  jelenségeknek hívunk, nem tanulható, és bár a tudomány, a fizika és emberi logika képtelen magyarázatot adni rá létezik, és a megfelelő módszerekkel irányítva elképesztő eredményeket hoz, sok problémás területen. Zsemlye Csaba kiskorától birtokolja ezt a adottságot, azt mondja sokáig áldás és átok volt egyszerre: „ 6 évesen volt egy kiskutyám, aki nagyon beteg lett. Tisztán emlékszem, ahogy jött a fehér köpenyes orvos és azt mondta menthetetlen, így másnap el kell altatni. Rengeteget jelentett nekem az az állat, ezért abban a pillanatban összedőlt a saját kis világom. A földre rogytam, átöleltem a kutyát és valami megmagyarázhatatlan dolog történt. Másnap a kutya jobban lett, az orvos elképedt, én pedig attól a perctől kezdve másként gondolkoztam, másként láttam dolgokat, és egyre érdekesebb információk birtokába kerültem.  Ha egy szóval kellene megfogalmaznom akkor  TERET adtam és ezzel lehetőséget, hogy a folyamatok beinduljanak. Legyen ez bármilyen testi-lelki probléma, vagy életszemlélet, élethelyzet, VÁLTOZÁS indult el. Ez azóta a nap 24 órájában kikapcsolhatatlanul munkál bennem.

Az ügyfelek, amikor belépnek, hozzám tisztában vagyok a személyiségével, problémáival  és családi vonatkozásaival, és őszintén szembesítem is ezekkel. Bevallom, ez sokaknak ijesztő. Tizenéves korom körül sok negatív hatás is ért emiatt. De ezzel teret adunk és lehetőséget arra, hogy elinduljon a feltárás a megkerülhetetlen problémákkal való szembesülés. Ez változást idéz elő, és elindul az értékrendszer fejlődés.

A Fizikai közérzetet javító munkásságom, ami Teret és Változást idéz elő lényege, hogy a lélekben keletkező gondolatok (legyen ez gyűlölet, félelem, irígység, kisebbségi érzés, harag és még sok-sok negatív gondolat) kihatnak a szellemtestre, megváltoztatják annak állapotát, majd ez az állapot átíródik a fizikai testre, a személy életvitelére.

A bennünk zajló folyamatok mind-mind ok-okozati összefüggések, és ezzel sokan nincsenek tisztában. A legfontosabb tehát mindig azt megértetni az ügyféllel, miért lettek problémái és, hogy azt miként oldják meg és ismerjék fel a felelősség tudatát.  Éppen ezért a munkásságom elsősorban a test-lélek-szellem hármas harmonikus egységére irányul. Legtöbb esetben az ezek közötti hidak hiányoznak. Valójában a saját belső megváltoztatásával, e hármas-összetételt  kapcsolom össze. 

Ez a gyakorlatban nem úgy történik, mint egy USB feltöltés. Vagyis nem energiát adok, hanem a frekvenciás hangokkal -mint pl. a zene- teret biztosítva, beavatkozva, a szervezet chi energiájának környezetét szabályozom. Ezáltal változik meg a szervrendszer, az idegrendszer, vagy akár a sejtek környezetének működése.” – Szinte minden probléma érzelmeink, tetteink, és sorsunk hordozója. A génállomány mindössze 20%-ban felelős. Tehát a legreménytelenebb helyzetekből is van kiút.

 A csoda ott van bennünk csak észre kell venni. Minden nap egy csodában élünk. A társadalom sekélyessége, hogy ezt nem látja, hogy a legtöbben olyan problémákat helyeznek a piramis csúcsára, amelyek csak akkor lesznek kisebbek, ha az élet tesz eléje egy sokkal nagyobbat. Az összefüggést kell megértenünk és hálásnak kell lennünk mindazért, ami megadatott.

Alapvetően a ma embere elsősorban az értékrendszer hiányosságával küzd, ez a legtöbb baj forrása.”

Cím: 8900 Zalaegerszeg Ady Endre út 31. I.emelet
Tel: +36 20 925 8304
E-mail:info@zsemlyecsaba.hu